Κέντρο Δικτύων

Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου (ΚΕ.Δ.Δ.) του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1998. Είναι υπεύθυνο για την καλή λειτουργία, διαχείριση και εγκατάσταση του επικοινωνιακού δικτύου του Τ.Ε.Ι., όπως επίσης και την εξασφάλιση της αδιάλειπτης διασύνδεσης των χρηστών του δικτύου με τα ελληνικά και διεθνή δίκτυα και γενικότερα το διαδίκτυο (Internet).

Το ΚΕ.Δ.Δ. φροντίζει για τη συνεχή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, την εισαγωγή και εξοικείωση με τεχνολογίες αιχμής στο χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας είναι οι παρακάτω:

 • Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (E-mail): Δικαίωμα απόκτησης λογαριασμού Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου έχουν όσοι ανήκουν στο μόνιμο ή έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο διοικητικό αλλά και στο ειδικό τεχνικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας (με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στο Δίκτυο του Τ.Ε.Ι.).
 • Domain Name Service (DNS): Το ΚΕ.Δ.Δ. έχει την ευθύνη λειτουργίας του DNS για το domain teiwest.gr. Επίσης, παρέχει name services σε όλα τα subdomains του Ιδρύματος, έχοντας είτε την πλήρη είτε την συμπληρωματική ευθύνη λειτουργίας τους, καταχωρώντας τα απαραίτητα δεδομένα των χρηστών του Δικτύου.
 • Proxy: Όλες οι http και ftp συνδέσεις των υπολογιστών του Τ.Ε.Ι. γίνονται μέσω ενός proxy server για λόγους ασφάλειας αλλά και ταχύτητας στην προσπέλαση των δεδομένων.
 • Firewall: Οι δρομολογητές (Routers) του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας το οποίο σε συνδυασμό με τον proxy server εξασφαλίζει το δίκτυο του Τ.Ε.Ι. από κακόβουλες ενέργειες κατά το μέγιστο δυνατό.
 • Web Server: Ο Web server του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας φιλοξενεί σελίδες που παρέχουν πληροφορίες για το Ίδρυμα και τις υπηρεσίες του, καθώς επίσης τις επιμέρους Σχολές και Τμήματα.
 • Τεχνική Υποστήριξη χρηστών σε θέματα δικτύου: Το προσωπικό του ΚΕ.Δ.Δ. ασχολείται με την καθημερινή εξυπηρέτηση και υποστήριξη των χρηστών του Δικτύου. Έχει την ευθύνη για την συντήρηση και την καλή κατάσταση του Δικτύου μέχρι τον ακροδέκτη του χρήστη. Ενημερώνει τους χρήστες για προβλήματα που μπορεί να εμφανισθούν στο Δίκτυο και στη σύνδεσή του με το διεθνές Διαδίκτυο INTERNET, όπως επίσης και για το χρόνο αποκατάστασής τους.
 • Wi-fi: Το ασύρματο δίκτυο περιλαμβάνει πληθώρα σημείων πρόσβασης (Access Points), τα οποία καλύπτουν τους περισσότερους χώρους του Ιδρύματος.
  Τα εγκατεστημένα σημεία πρόσβασης βρίσκονται στο κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ, στις σχολές, στη Βιβλιοθήκη, στη Νέα ΣΔΟ, στο κτήριο Καραμανλή, στο Συνεδριακό Κέντρο, στον ΕΛΚΕ, στη Νέα Νοσηλευτική, στη Μιμόζα, στις εστίες σπουδαστών, κλπ. Οδηγίες για ασύρματη σύνδεση στο ΤΕΙ μπορείτε να δείτε εδώ.

Κανονισμός Υπηρεσίας Δημιουργίας - Φιλοξενίας Ιστοχώρων

Αίτηση Φιλοξενίας Ιστοχώρων σε υποδομές του ΚΕΔΔ

Αίτηση Φιλοξενίας προσωπικών Ιστοχώρων μόνιμου και λοιπού ΕΠ

Αίτηση για δημιουργία Ιστοχώρων σε Η/Υ εκτός ΚΕΔΔ

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

 • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
 • Τ.Κ.: 263 34
 • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…