Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. χωρίζεται από το Ε΄εξάμηνο σπουδών σε δυο κατευθύνσεις από τις οποίες αποφοιτούν: α) Μηχανικοί Υποδομών  που θα ασχοληθούν με Έργα Υποδομής που είναι απαραίτητα για την πολιτισμένη ανθρώπινη διαβίωση, όπως: έργα αρδεύσεων και στραγγίσεων, έργα υδρεύσεων και αποχετεύσεων, υδροδυναμικά και αντιπλημμυρικά έργα, εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμάτων, λιμενικά έργα, οδοποιία, τεχνικά έργα οδοποιίας, συστήματα κυκλοφορίας και μεταφορών, γέφυρες, κ.λπ. β) Μηχανικοί Μορφολογίας και Αναστήλωσης που θα ασχοληθούν με την προστασία, συντήρηση και αναστήλωση ιστορικών μνημείων, ανάπλαση ιστορικών κέντρων και συνόλων, ανακαίνιση και αποκατάσταση κτιρίων, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό νέων κτιρίων.

Η εκπαιδευτική φιλοσοφία των Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.) δίνει βάρος στην εφαρμογή των τεχνολογικών γνώσεων και ο απόφοιτος του Τμήματος είναι ένας άρτια εκπαιδευμένος νέος μηχανικός έτοιμος να εισέλθει στην παραγωγική διαδικασία. Η εκπαίδευση εφαρμογής πραγματοποιείται κυρίως μέσα από τα δεκαπέντε (15) άρτια εξοπλισμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια που λειτουργούν στο Τμήμα.

Η τεχνολογική εκπαίδευση στο Τμήμα παρέχει στους αποφοίτους:

  • Κατάλληλες γνώσεις υποδομής για άμεση εργασία στην πράξη (π.χ. ως στελέχη τεχνικών εταιρειών).
  • Εξειδικευμένες γνώσεις για αφομοίωση των νέων τεχνολογιών.
  • Θεωρητικές γνώσεις για συνέχιση των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα την Πάτρα με κατευθύνσεις:

α) Μηχανικοί Υποδομών Τ.Ε.
β) Μηχανικοί Μορφολογίας και Αναστήλωσης Τ.Ε.

Επικοινωνία

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας
Μ. Αλεξάνδρου 1 Κουκούλι
Πάτρα 263 34
Αχαΐα

Τηλ. Γραμματείας: 2610 369279, 2610 369280  
Fax: 2610-369-199
Ιστότοπος: http://civil.teiwest.gr/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…