Τμήμα Λογοθεραπείας

Το Τμήμα Λογοθεραπείας του T.E.I. Δυτικής Ελλάδας λειτουργεί από το 1996, στο τότε ΤΕΙ Πάτρας, και είναι το πρώτο από τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τετραετούς φοίτησης στην Ελλάδα που παρέχει εκπαίδευση στον επιστημονικό και κλινικό κλάδο της Λογοθεραπείας. Οι χώροι διδασκαλίας και οι ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες του βρίσκονται στην Πάτρα.

Το Τμήμα Λογοθεραπείας προσφέρει τόσο προπτυχιακή όσο και μεταπτυχιακή εκπαίδευση και αποσκοπεί στην προαγωγή της επιστήμης της Λογοθεραπείας μέσα από τη διδασκαλία, την έρευνα και την προετοιμασία πτυχιούχων με τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίζουν επιτυχώς άτομα με διαταραχές της επικοινωνίας.

Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος καλύπτει την εκπαίδευση των σπουδαστών για την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας και κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και για την επιστημονική έρευνα επί θεμάτων που αφορούν τον λόγο, ομιλία, φωνή, και τις διαταραχές αυτών.

Το Τμήμα λειτουργεί με ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών. Εκτός από το θεωρητικό σκέλος, το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει υποχρεωτική κλινική πρακτική άσκηση 900 ωρών, η οποία πραγματοποιείται σε νοσοκομεία, ειδικά σχολεία, ιδρύματα και στην Κλινική Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι., υπό την επίβλεψη καθηγητών και συνεργατών του Τμήματος.

Το Τμήμα είναι στελεχωμένο με μόνιμα μέλη ΕΠ, πανεπιστημιακούς υποτρόφους και συνεργάτες για την κάλυψη των μαθημάτων και διαθέτει τα εξής θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια:

  • Εργαστήριο Τεχνολογίας Ομιλίας, Φωνής & Επαυξητικής Εναλλακτικής Επικοινωνίας.
  • Εργαστήριο Θεωρητικής και Πειραματικής Γλωσσολογίας - Τυπική Ανάπτυξη και Διαταραχές.

Από τα βασικά πλεονεκτήματα του Τμήματος είναι η πολυετής εκπαιδευτική εμπειρία του προσωπικού, η μεγάλη κλινική τους εμπειρία και η διαρκής διεξαγωγή έρευνας που αφορά χαρακτηριστικά της Ελληνικής γλώσσας σε περιπτώσεις διαταραχών. Αυτός ο συνδυασμός προσόντων είναι ιδιαίτερα χρήσιμος τόσο στην πρακτική άσκηση των φοιτητών και στη συνέχεια στη διείσδυση τους στην αγορά εργασίας ως λογοθεραπευτές, όσο και στην επιτυχή αναζήτηση μεταπτυχιακών σπουδών.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογοθεραπείας φέρουν τον επαγγελματικό τίτλο "Λογοθεραπευτές" και απασχολούνται αυτοδύναμα ή σε συνεργασία στους τομείς του αντικειμένου της Λογοθεραπείας στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα.

Το Τμήμα Λογοθεραπείας δίνει επίσης τη δυνατότητα απόκτησης Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης μέσω του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Επιστήμες Αποκατάστασης» της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με κατευθύνσεις Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής και Φυσιοθεραπείας.

Ιστότοπος: http://www.logoth.teiwest.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. Γραμματείας: 2610 362440, 2610 362474

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…