ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας έχει έδρα την Πάτρα και αποτελείται από πέντε τμήματα που ανήκουν στις Εφαρμοσμένες Επιστήμες Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας:

- Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
- Τμήμα Νοσηλευτικής
- Τμήμα Λογοθεραπείας
- Τμήμα Φυσικοθεραπείας (με έδρα το Αίγιο)
- Τμήμα Οπτικής - Οπτομετρίας (με έδρα το Αίγιο)

Τα Τμήματα λειτουργούν με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων τους οδηγούν σε αντίστοιχα θεσμοθετημένα επαγγέλματικά δικαιώματα και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Από το Εαρινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-16, τρία Τμήματα της ΣΕΥΠ συνδιοργανώνουν και λειτουργούν ένα διεστημονικό Μεταπτυχιακό Προγραμμα με τίτλο "Επιστήμες Αποκατάστασης" με τρεις κατευθύνσεις (αντίστοιχες των τμήματων): Λογοθεραπεία, Νοσηλευτική και Φυσικοθεραπεία.

Τέλος σημειώνεται ότι τα Τμήματα προσφέρουν μέσω του εκπαιδευτικού και κλινικού τους έργου αντίστοιχες δωρεάν υπηρεσίες προς πολίτες και δημόσιους φορείς.

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας προσφέρει γενική επιστημονική εκπαίδευση στο αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο και είναι οργανωμένο ώστε να πληρεί τους παρακάτω σκοπούς και αντικειμενικές επιδιώξεις:

Το Τμήμα Λογοθεραπείας του T.E.I. Δυτικής Ελλάδας λειτουργεί από το 1996, στο τότε ΤΕΙ Πάτρας, και είναι το πρώτο από τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τετραετούς φοίτησης στην Ελλάδα που παρέχει εκπαίδευση στον επιστημονικό και κλινικό κλάδο της Λογοθεραπείας. Οι χώροι διδασκαλίας και οι ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες του βρίσκονται στην Πάτρα.

Το Τμήμα Νοσηλευτικής ανήκει στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1983 και ανήκει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας.

Το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας ιδρύθηκε το 2006 με το Προεδρικό Διάταγμα 226/ΦΕΚ/19-10-2006 και το πρόγραμμα Σπουδών εγκρίθηκε με την αρ. πρ. 22/7-6-2007 απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ Πατρών.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας δημιουργήθηκε το 2003 και έχει ως έδρα το Αίγιο ενώ τόσο οι χώροι διδασκαλίας όσο και η στέγαση των ακαδημαϊκών και διοικητικών υπηρεσιών του βρίσκονται στο Αίγιο.

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…