Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών

Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών δημιουργήθηκε το 2013 από τη συγχώνευση των τμημάτων Υδατοακκλειργειών και αλιευτικής διαχείρισης του τεως ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ιχθυοκομίας Αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου και έχει ως έδρα το Μεσόλογγι, στους χώρους του τέως ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (στα αγγλικά Department of Fisheries and Aquaculture Technology) προσφέρει προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Επιστήμη και την Τεχνολογίας της Υδακαλλιέργειας και Αλιείας.

Το Τμήμα αποσκοπεί στην προαγωγή της επιστήμης και την Τεχνολογίας της Υδακαλλιέργειας και Αλιείας μέσα από τη διδασκαλία, την έρευνα και την προετοιμασία πτυχιούχων με όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να υποστηρίζουν με επιτυχία το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων στο διαρκώς εξελισσόμενο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής στα υδατινα συστήματα.

Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών αφορά στο γνωστικό και τεχνολογικό πεδίο εφαρμογής των βιολογικών, χημικών και φυσικών επιστημών που αναφέρονται στην αλιεία, υδατοκαλλιέργεια και μεταποίηση-επεξεργασία αλιευμάτων και άλλων υδρόβιων οργανισμών, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγικής διαχείρισης, εκτίμησης και αξιολόγησης του περιβάλλοντος των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι πτυχιούχοι του τιμήματος αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και ικανότητες ως Ιχθυολόγοι Τεχνολογικής εκπαίδευσης, για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος, ως υπεύθυνοι ή στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών αλιευτικού, ιχθυοκαλλιεργητικού ή συναφούς αντικείμενου.

Στο τμήμα από το ακαδημαικό ετος 2016-17 θα λειτουργήσει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τον τίτλο «Βιώσιμη αλιεία, υδατοκαλλιέργεια» αντικείμενο του οποίου αποτελεί η προσφορά εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου σε πτυχιούχους επιστημών ζωής ώστε αυτοί να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο και να διευρύνουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους βιώσιμη παραγωγή υδρόβιων οργανισμών με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Τμήμα είναι επαρκώς στελεχωμένο με μόνιμους καθηγητές για την κάλυψη των μαθημάτων των προγραμματων σπουδών

Από τα βασικά πλεονεκτήματα του Τμήματος είναι η πολυετής εκπαιδευτική εμπειρία του προσωπικού του, αλλά και η μεγάλη επαγγελματική τους εμπειρία, καθώς και η συνεχής σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Ιστοσελίδα: http://www.tay.teiwest.gr/

Τηλ. Γραμματείας: 26310 58253

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…