Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ διαπραγματεύεται την έννοια της χρηματοοικονομικής πληροφορίας στο πλαίσιο των επιχειρήσεων η οποία καταγράφεται, αρχειοθετείται, ερμηνεύεται και ανταλλάσσεται, ενώ η ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ σχετίζεται με τη σπουδή των επενδύσεων κάτω από συνθήκες διαφορετικού βαθμού αβεβαιότητας και κινδύνου.

Το πρόγραμμα σπουδών της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας προσδίδει στέρεη βάση στο θεωρητικό και εμπειρικό πεδίο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής επιστήμης επικεντρώνοντας στους τομείς της χρηματοοικονομικής λογιστικής, διοικητικής λογιστικής, χρηματοδότησης, στρατηγικής, ελεγκτικής και φορολογίας.

Το τετραετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος σχεδιάστηκε με στόχο να εφοδιάσει τους φοιτητές του με τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο επάγγελμα του λογιστή ή στο χρηματοοικονομικό τομέα ή ακόμα για να αναπτύξουν χρηματοοικονομικό ρόλο στη βιομηχανία ή το κράτος. Οι σπουδές στη λογιστική και τη χρηματοοικονομική προσφέρουν ισχυρό έρεισμα κατανόησης της λειτουργίας του επιχειρηματικού κόσμου και γι΄αυτό το λόγο αποτελούν τη θεμελιακή βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση των επιχειρήσεων και στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι αναλυτικές και επικοινωνιακές δεξιοτεχνίες, που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση στη λογιστική και χρηματοοικονομική, αναγνωρίζονται επίσης ως σημαντικές συνιστώσες για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία σε ποικίλες περιοχές δραστηριοτήτων και έτσι διευρύνεται ο χώρος των ευκαιριών σταδιοδρομίας για τους αποφοίτους του Τμήματος.

Πιο συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχει αποκτήσει όλα τα απαραίτητα επιστημονικά και τεχνολογικά εφόδια, παράλληλα με τη θεωρητική και εφαρμοσμένη γνώση, προκειμένου να γίνει ένας προσοντούχος επαγγελματίας στον Ιδιωτικό ή Δημόσιο τομέα ως Φοροτεχνικός, Λογιστής Επενδυτικών Προγραμμάτων, Διοικητικός Λογιστής, Λογιστής Συστημάτων, Εσωτερικός ή Εξωτερικός Ελεγκτής, Χρηματοοικονομικός Λογιστής, Χρηματοοικονομικός Ελεγκτής, Χρηματοοικονομικός Αναλυτής, Τραπεζικός, Τραπεζικός επενδυτής, Στέλεχος Τραπεζικού υποκαταστήματος, Αναλογιστής, Οικονομικός Αναλυτής, Ασφαλιστής και Χρηματιστηριακός υπάλληλος.

Εκτός από το επαγγελματικά καταξιωμένο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος στους τομείς των Οικονομικών, της Λογιστικής και της Νομικής, με ένα πλούσιο εύρος εμπειρίας σε αυτούς τους τομείς, οι σπουδές στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχουν εμπλουτιστεί με τη σημαντική συμμετοχή προσοντούχων εξωτερικών Συνεργατών. Αυτοί οι επαγγελματίες παραδίδουν μαθήματα στο Τμήμα προσφέροντας στους φοιτητές την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος και να μαθαίνουν από την επίκαιρη επαγγελματική τους γνώση στη λογιστική, χρηματοοικονομική και πληροφορική.

Ως εταίρος του Προγράμματος ERASMUS+ το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες με διάφορα Πανεπιστήμια για την περίοδο 2014-2020. Αυτό το Πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές του Τμήματος να φοιτήσουν για ένα εξάμηνο ή ένα έτος στο εξωτερικό, γεγονός που θα τους διευρύνει τις ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης. Οι φοιτητές του Τμήματός μας μπορούν να επιλέξουν την παραμονή τους σε μια σειρά από συμβαλλόμενα Ιδρύματα. Ομοίως, το Τμήμα υποδέχεται στο campus του Ιδρύματος τους φοιτητές από το εξωτερικό που θα επιθυμούσαν να σπουδάσουν τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική επιστήμη.

Ιστοσελίδα: http://www.logxrim.teiwest.gr/

Τηλ. Γραμματείας: 26310 58244, 26310 58245

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…