Τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ (Informatics and Mass Media Department) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο ιδρύθηκε το 2003 και λειτούργησε για πρώτη φορά  την ίδια χρονιά. Έχει μοναδικό αντικείμενο σπουδών στην Ελλάδα τόσο σε επίπεδο Πανεπιστημιακής όσο και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, ενώ σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του, προσέλκυε περισσότερους από 200 σπουδαστές κάθε ακαδημαϊκή χρονιά.

Σκοπός του Τμήματος είναι η δημιουργία πτυχιούχων με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών τόσο στα παραδοσιακά (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, περιοδικά), όσο και στα σύγχρονα (web tv, web radio, internet based media, digital tv / radio) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στόχος του Τμήματος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων:

  1. στις τεχνολογίες πληροφορικής
  2. στις σπουδές των ΜΜΕ
  3. στις εφαρμογές των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην παραγωγή και διαχείριση υλικού για τα παραδοσιακά αλλά και τα σύγχρονα ΜΜΕ.

Πρόκειται για ένα Τμήμα διεπιστημονικό που προάγει την επιστήμη της πληροφορικής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δηλαδή συνδυάζει την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες με τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα μέσα (mass media). Η τεχνολογία που συνεχώς μεταβάλλεται, υποχρεώνει το Τμήμα για να μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστικό και να εφοδιάζει τους πτυχιούχους του με τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες να εργαστούν και να ανταπεξέλθουν στο ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον των τεχνολογιών των ΜΜΕ, να εμπλουτίζει για να προσφέρει στους φοιτητές του ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με νέα μαθήματα τα οποία θα είναι σε συμφωνία με την τρέχουσα τεχνολογία επιδιώκοντας έτσι την αναβάθμιση και την επέκταση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Το Τμήμα έχει θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα με το ΠΔ 181 (ΦΕΚ 244/1-12-2008, τΑ’) τα οποία κατοχυρώνουν τους απόφοιτους στην αγορά εργασίας:  (α) στον τομέα της εφαρμογής των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, (β) σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης για τη διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία (γ) ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητας τους (δ) στο δημόσιο με δυνατότητα εξέλιξης στις βαθμίδες της ιεραρχίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και (ε) στην εκπόνηση μελετών, παροχής συναφών υπηρεσιών και έργων, στις κατηγορίες που καλύπτονται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας τους, τόσο δημοσίων όσο και ιδιωτικών, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Από τα βασικά πλεονεκτήματα του Τμήματος είναι η μοναδικότητα του αντικειμένου σπουδών του, η μεγάλη ζήτηση και η υψηλή προτίμηση που καταγράφει στις δηλώσεις των υποψηφίων φοιτητών (μεγάλος αριθμός υποψηφίων τοποθετούν το Τμήμα στις πρώτες 5 προτιμήσεις τους) καθώς και ο μεγάλος βαθμός επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του και η διείσδυση τους στην αγορά εργασίας ως στελέχη σε οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά, web-tvs, web-radios, ειδησεογραφικά portals, κλπ), σε δημιουργικά γραφεία (graphic designers) και σε εταιρίες παραγωγής οπτικο-ακουστικών έργων, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι.

Επικοινωνία

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας
Πύργος 271 00
Ηλεία

Τηλ. Γραμματείας: 26210-20888
Fax: 26210-20889
Ιστότοπος: http://www.infomm.teiwest.gr/
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: www.facebook.com/infommdept

Twitter: http://twitter.com/infomm

Flickr: https://www.flickr.com/photos/54910279@N08

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…