Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Μεσολόγγι

To τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων προέκυψε από τη συγχώνευση των Τμημάτων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων (ΔΙ.Κ.Σ.Ε.Ο.) και Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία (Ε.Π.Δ.Ο.) του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, βάσει του Π.Δ. 94/2013.

Το τμήμα ΔΙΣΚΕΟ αποτελούσε ένα από τα παλαιότερα Τμήματα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου ενώ το τμήμα ΕΠΔΟ διέθετε το μεγαλύτερο πληθυσμό σπουδαστών.

Το Τμήμα στεγάζεται στα νέα κτήρια της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) στο Μεσολόγγι προσφέροντας ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών του Τμήματος συγκροτείται από τρία επιστημονικά πεδία, που αντιστοιχούν σε τρεις κατευθύνσεις:

α) Διοίκησης Επιχειρήσεων,

β) Διοίκησης Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας και

γ) Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων.


Το νέο, σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, συνδυάζει θεωρητικές και κυρίως εφαρμοσμένες γνώσεις Πληροφορικής, Διοικητικής και Οικονομικής Επιστήμης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες διοίκησης, λειτουργίας και προγραμματισμού, των επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων, των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, των Δημόσιων Οργανισμών, των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των μη κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στο Τμήμα λειτουργούν τα εξής ερευνητικά εργαστήρια:

Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων (διευθυντής: Α. Γαρμπής),

http://cislab.epdo.teimes.gr/

Εργαστήριο Κοινωνικής Πληροφορικής (διευθυντής: Χ. Τσουραμάνης)

http://sil.demes.teiwest.gr/

Το Τμήμα συμμετέχει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Δημογραφία» σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.

Οι απόφοιτοι του τμήματος αποκτούν όλες εκείνες τις θεωρητικές γνώσεις και τις επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτούνται, προκειμένου να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στην αγορά εργασίας οργανισμών και επιχειρήσεων του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, αλλά και σε φορείς του ταχέως αναπτυσσόμενου χώρου της Κοινωνικής Οικονομίας. Η έμφαση του προγράμματος σπουδών στα αντικείμενα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Οικονομικής Επιστήμης αλλά και των Κοινωνικών Επιστημών επιτρέπει στους αποφοίτους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους αποκτώντας έναν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης να είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε μία ευρεία γκάμα επιλογών μεταπτυχιακών προγραμμάτων όπως μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, μεταπτυχιακά στη Διασφάλιση Ποιότητας, μεταπτυχιακά στις Κοινωνικές Επιστήμες, μεταπτυχιακά στις Οικονομικές Επιστήμες.

Ιστοσελίδα: http://www.demes.teiwest.gr/

Τηλ. Γραμματείας: 26310 58242, 26310 58243

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…