Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. χωρίζεται από το Ε΄εξάμηνο σπουδών σε δυο κατευθύνσεις από τις οποίες αποφοιτούν: α) Μηχανικοί Υποδομών  που θα ασχοληθούν με Έργα Υποδομής που είναι απαραίτητα για την πολιτισμένη ανθρώπινη διαβίωση, όπως: έργα αρδεύσεων και στραγγίσεων, έργα υδρεύσεων και αποχετεύσεων, υδροδυναμικά και αντιπλημμυρικά έργα, εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμάτων, λιμενικά έργα, οδοποιία, τεχνικά έργα οδοποιίας, συστήματα κυκλοφορίας και μεταφορών, γέφυρες, κ.λπ. β) Μηχανικοί Μορφολογίας και Αναστήλωσης που θα ασχοληθούν με την προστασία, συντήρηση και αναστήλωση ιστορικών μνημείων, ανάπλαση ιστορικών κέντρων και συνόλων, ανακαίνιση και αποκατάσταση κτιρίων, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό νέων κτιρίων.

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας προσφέρει γενική επιστημονική εκπαίδευση στο αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο και είναι οργανωμένο ώστε να πληρεί τους παρακάτω σκοπούς και αντικειμενικές επιδιώξεις:

Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Πατρών ξεκίνησε την εκπαιδευτική του δράση το Φεβρουάριο του 1974 όταν λειτούργησε για πρώτη φορά σαν τμήμα της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχ/σεων (ΑΣΕΕ) του ΚΑΤΕ Πατρών. Η φοίτηση ήταν διετής και επιπλέον είχε τέσσερις μήνες πρακτική άσκηση στο επάγγελμα. Τα ίδια ίσχυαν και όταν το ΚΑΤΕ έγινε ΚΑΤΕΕ και το προφίλ των μαθημάτων του είχε σκοπό να προετοιμάζει ικανά στελέχη που να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην Τουριστική Βιομηχανία της χώρας μας με ιδιαίτερη έμφαση στον ξενοδοχειακό τομέα.

Το Τμήμα Λογιστικής θεσμοθετήθηκε με βάση τον Νόμο 1404/1983 περί «Δομής και Λειτουργίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων». Με βάση την ανωτέρω νομοθεσία όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει (ν. 2916/2001, 3549/2007), το Τμήμα ανήκει στον Τεχνολογικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σελίδα 1 από 3
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…