Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών

Το εργαστήριο εξυπηρετεί ανάγκες εξειδικευμένης εκπαίδευσης προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, ανάγκες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και τη μεταφορά και διάδοση γνώσης και τεχνογνωσίας, στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: Προηγμένα ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά υλικά, Νανοηλεκτρονική, Φωτονική, φωτοβολταϊκά τρίτης γενιάς και προστασίας του περιβάλλοντος με τη χρήση φωτοκαταλυτών.

Το εργαστήριο Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών στο πλαίσιο της αποστολής του έχει ως σκοπό: την ικανοποίηση εξειδικευμένων διδακτικών αναγκών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθώς και την κάλυψη των αναγκών επιστημονικών μελετών και διατριβών σε θέματα που εμπίπτουν στα αντικείμενα δραστηριότητας του εργαστηρίου, όπως αυτά προσδιορίζονται στο ΦΕΚ 476/27-3-2015 ίδρυσης του εργαστηρίου, αλλά και σε θέματα που εμπίπτουν στο χώρο των επαγγελματικών και επιστημονικών προσανατολισμών του τμήματος. Το εργαστήριο αυτό, απευθύνεται κυρίως σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς αλλά και σε συναφούς ειδικότητας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και καλύπτει το πεδίο των προηγμένων υλικών με εφαρμογές στη φωτοβολταϊκή τεχνολογία, νανοηλεκτρονική, φωτονική και προστασία του περιβάλλοντος. Οι υψηλού επιπέδου υποδομές του εργαστηρίου και οι διεθνείς συνεργασίες του, επιτρέπει στο εργαστήριο «Νανοτεχνολογίας και προηγμένων υλικών» να προωθεί έρευνα υψηλού επιπέδου.

Διευθυντής: Ηλίας Σταθάτος, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ

Δικτυακός Τόπος: http://www.stathatos.ele.teiwest.gr/

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…