Εργαστήριο Υγειοφυσικής και Υπολογιστικής Νοημοσύνης

Το εργαστήριο ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 466/τ. Β'/24-02-2016 και στεγάζεται στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας στο Αίγιο.

Το εργαστήριο έχει ως αποστολή:

α) Την κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος καθώς και άλλων Τμημάτων του ιδρύματος σε θέματα που εμπίπτουν στα αντικείμενα δραστηριότητας του εργαστηρίου όπως αυτά προσδιορίζονται στο άρθρο 1 του παρόντος.

β) Την ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας και τη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.

γ) Τη συνεργασία και ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων με άλλα ακαδημαϊκά ή ερευνητικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

δ) Την οργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων, διαλέξεων καθώς και την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων.

ε) Την παροχή υπηρεσιών, οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται με το Π.δ. 159/1984 (Φ.Ε.Κ. 53/27.4.1984, τ.Α ́) και όπως καθορίζονται σ’ αυτό.

ζ) Την διεξαγωγή του μαθήματος «Αρχές Βιοφυσικής − Ηλεκτροφυσιολογίας» του Γ ́ εξαμήνου του μαθήματος «Βιοστατιστική» του Β ́ Εξαμήνου και του μαθήματος «Ευφυή συστήματα λήψης απόφασης στην Υγεία/ Ορθοτική−Προσθετική» του ΣΤ ́ Εξαμήνου, του διατομεακού μαθήματος «Νευροεπιστήμες Ι, και ΙΙ» και «Τεχνητή Νοημοσύνη» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Πληροφορική στις Επιστήμες Υγείας», και του προπτυχιακού μαθήματος «Ακτινοβιολογία» του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Kύριο ερευνητικό πεδίο του εργαστηρίου:

Η μελέτη των Βιοσημάτων με στόχο την βελτίωση διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών

Η μελέτη της επίδρασης της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στην Ανθρώπινη Υγεία

Η δημιουργία Ευφυών Συστημάτων στο χώρο της Υγείας

 

Διευθυντής: Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής

Δικτυακός Τόπος: http://www.intelhealthphysicslab.gr

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτικής Ελλάδας

  • Διευθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι, Πάτρα
  • Τ.Κ.: 263 34
  • Τηλ.: 2610 325 101

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…